Toimintaa‎ > ‎Tanssit‎ > ‎

Harmonikat soivat suviyössä

lähettänyt Kirsi Lindfors 22.7.2012 klo 22.27   [ 2.5.2013 klo 3.26 päivitetty ]
Hanuri ja hattu, Tapio Rannanmaa 1930-luvun kravattiharmonikalla
Lopen Harmonikkojen kesätauko päättyy tänäkin vuonna Vojakkalan lavan perinteisiin tansseihin lauantaina 28.7.2012. Lopen Harmonikat on tanssittanut heinäkuun viimeisenä lauantaina Vojakkalassa jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Viitenä edellisenä kesänä on lisämausteena ollut muitakin harmonikansoittajia eri puolilta Suomea, kun on soiteltu harmonikkaleirin päätöskonserttia. Konsertti on luvassa tänäkin vuonna.


Tällä kertaa Lopen harmonikkaleiri tiivistyi yksipäiväiseksi. Perjantaina pidetään tiivis leiripäivä ja lauantaina kuullaan iltamien kello 19 alkavassa konserttiosuudessa tutun tanssimusiikin lisäksi jotain erilaistakin. Tuttua soitinvalikoimaa täydentävät ainakin kaksirivinen ja 1930-luvun kravattiharmonikka.

- Meidän puheenjohtaja Kirsi on viime aikoina touhunnut ahkerasti pelimannikuvioissa. Konsertissa katsotaan, miten taittuu pelimannityyli Lopen Harmonikoilta, pohtii orkesterin johtaja Tapio Rannanmaa.

Illan tansseissa solistina laulaa yhden tunnin ihanaääninen Anita Joensuu, jota on Lopella päästy kuulemaan pari kertaa aiemminkin tänä keväänä ja kesänä Tapion yhtyeen kanssa.

Leppoisa perinteinen harmonikkamusiikin tanssi-ilta on luvassa Vojakkalan lavalla lauantaina 28.7.2012 klo 19-01. Tervetuloa tanssimaan ja nauttimaan lavatanssitunnelmasta!