Toimintaa‎ > ‎Kesäleirit‎ > ‎

2007

Lopen ensimmäinen harmonikkaleiri

Parikymmentä harmonikansoittajaa kokoontui Kesijärvelle Erkki Frimanin ja Marko Räsäsen oppiin.

Toukokuun harmonikkaorkestereiden SM-kisoista Porista Lopen Harmonikat palasi kotiin pronssipokaalin kanssa. Yleensä kansalaisopistojen ryhmissä on pitkä kesätauko toukokuun alusta syyskuun puolelle.

- Nyt kokeillaan kesälomakauden soittoleiriä, ensimmäistä kertaa Lopella. Tuntui toistenkin opistojen ryhmistä innokkaita soittajia löytyvän, kertoo Lopen Harmonikkojen varapuheenjohtaja Saija Kärki. 

Lopen Harmonikat järjesti kolmen päivän harmonikkaleirin aikuisille soittajille Kesijärven leirikeskuksessa. Leirillä toimivat opettajina muusikot Erkki Friman ja Marko Räsänen.
 
- Totesimme vuosi sitten kesällä, että aikuisille harrastajasoittajille ei nykyisin ole harmonikkaleirejä juuri tarjolla, kun Kiljavan Opisto ja Toholammin harmonikkaviikkojen leirejä ei enää ole. Saimme hyvät opettajat ja mainion paikan. Paikalla on parikymmentä soittajaa eri puolilta Etelä-Suomea. Postiosoitteissa vilisevät Helsinki, Vantaa, Espoo, Vihti, Riihimäki, Utti, Hämeenlinna ja Loppi, toteaa puheenjohtaja Kirsi Lindfors.

 

Soitto soi

Ensimmäinen tiivis harjoittelupäivä on tätä kirjoitettaessa takana ja toinen juuri alkamassa. Maanantaina tutkailtiin soittoharjoitusten ohessa Erkki Frimanin johdolla harmoniaa, säestysasioita, sointukiertoa sekä teoriassa että käytännössä. Tiistain tietoiskuosuudessa kuullaan Marko Räsäseltä käytännön kokemuksia digitaaliharmonikan käyttömahdollisuuksista.

Virallisen päiväohjelman jälkeen tuntui soittointoa löytyvän, melkein pikkutunneille taisi soitto jossakin päin leirikeskusta soida. Saunassa saatiin kipakat löylyt ja järven vesi virkisti. Nyt ennustavat tiistaiksi ja keskiviikoksi sateita - onneksi soitellaan sisätiloissa.


Iltamat Launosissa

 

Leiri päättyy keskiviikkoiltana 25.7. klo 18-22 Launosten työväentalolle, jossa pidetään iltamatanssit vanhan ajan malliin. Iltamaosuutena on pienimuotoinen konsertti leirin tuloksista ja päälle soitellaan leiriläisten porukalla pari tuntia tanssia.

 

Lopen Harmonikoilla kiireinen viikko jatkuu

 

Loppilaisten soittoviikko jatkuu iltamien jälkeenkin. Vojakkalan lavalla tanssitaan la 28.7. klo 20-01. Jo neljättätoista kertaa heinäkuun viimeisenä lauantaina Lopen Harmonikkojen tahdittama.

 

Nähdään iltamissa ja tansseissa!

  KL
"Blokkisoinnussa on melodiaääni kerrattuna oktaavissa ja sointu siinä välissä", opettaa Erkki Friman Jarno Laukkasen harmonikan laudalla.
Marko Räsäsen (vas.) digiharmonikan bassosta saatiin esimakua jo yhteisharjoituksissa, tässä foksi "Suurin onni" tiistain aamuharjoituksissa, leiriläisistä helsinkiläinen Pirjo Hytönen oikealla.