Toimintaa‎ > ‎Kesäleirit‎ > ‎

2011

Leireiltiin Kesijärvellä innokkaalla porukalla kolmen päivän verran. Ohjelma oli perinteinen, samoin leppoisa tunnelma, opettajina perinteiseen tapaan Erkki Friman ja Tapio Rannanmaa. Lämmintä oli, mutta sentään siedettävää. Leirillemme oli uusiakin kasvoja joukkoon uskaltautunut. Tänä vuonna oli mukana soittajia Rovaniemeltä, Lappeenrannasta, Kouvolasta, Nakkilasta, Harjavallasta, Loimaalta, Nokialta, Lahdesta, Espoosta, Vihdistä, Riihimäeltä ja Lopelta. Oli hiukan poikavoittoinen joukko tällä kertaa, leirillä oli mukana vain 5 naista ja 14 miestä.

Erikoisasiantuntijana oli tällä kertaa Arvi Jokela. Hän johdatti midimaailmaan teoriassa ja selkein käytännön esimerkein, laitteitakin päästini katsomaan ja kokeilemaan. Aika monella oli jonkinlaiset midilaitteet omaankin hanuriin asennettuna. 

Oli leirillä mukana muitakin erikoisia soittopelejä: oli lohenpunainen kravattipeli 1930-luvun lopulta, löytyi kovasti mörähtelevä bassoharmonikka. Illan "vapaissa soitoissa" näitä ahkerasti kokeiltiin. Bassoharmonikka on hauska: tekemistä on vain oikealle kädelle, vasemmalla on pelkkä kiinnipitokahva. Perinteiden mukaan illan soitot vierähtivät helposti aamutunneille. Toki välillä ehdittiin saunaan ja uimaankin.

Lauantai-iltana suunnattiin perinteisesti Vojakkalan lavalle, konsertti alkoi klo 19, esiteltiin leirin aikana opittua koko porukalla ja pienryhmissä. Kahdeksan maissa oli leiriläisten urakka ohi, Lopen Harmonikat jatkoivat tanssien merkeissä illan viihdytysurakkaa. Tanssijoita oli perinteisesti lavan täydeltä, hyvin näytti tälläkin kertaa soitot tassun alle sopivan.

Kurkkaa kuvia leiriltä ja Vojakkalan konsertista & tansseista: