Lopen Harmonikat‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Terveiset ulapalta

lähettänyt Kirsi Lindfors 6.3.2013 klo 10.09   [ 6.3.2013 klo 10.16 päivitetty ]

Lopen Harmonikat oli viikonloppuna laivakeikalla Silja Europalla. Laiva oli soittoa täys, kun Sata-Häme Soin järjestämä Suuri Harmonikkaristeily kokosi jo 22. kerran harmonikkamusiikin ystävät ympäri maata samoille kansille.

Keikkoja meillä oli laivalla kaksin kappalein: sunnuntai-iltana aulakonsertissa esitettiin mm. tulevan levyn kappaleita ja maanantaiaamuna soiteltiin tunti tansseja Ocean Clubilla. Innokasta yleisöä riitti molempiin. Näiden lisäksi meidän väki taisi soitella hanurikaraokessa ja ehkä joku eksyi pelimanninpenkeillekin yön pimeinä tunteina.

Kiireinen maaliskuu

Maaliskuu on Lopen Harmonikoilla tavallista kiireisempää soittoaikaa. Harmonikanpäivän konsertti pidetään Loppisalissa sunnuntaina 17.3.2013 klo 14. Solistivieraaksi saamme Kultaisen Harmonikan 1997 voittaja Juha Könösen. Loppisali on Juhalle tuttu viiden vuoden takaa, jolloin hän oli mukana Harmonikkaorkestereiden ja -yhtyeiden SM-kisoissa. Niistä kisoista Joensuun Harmonikkakerhon kvartetti pokkasi yhtyesarjan kultaa. Konsertin ohjelmisto on taattua perinteistä harmonikkamusiikkia sopivin maustein. Lopen Harmonikat esiintyy 13 harmonikan kokoonpanolla, mukana vielä komppiryhmän pojat. Väliajalla Kasarin tytöt kahvittavat.

Laivakeikkojen ja konsertin lisäksi olemme menossa Järvenpäähän Jalostestudiolle äänityksiin. 15 vuoden jälkeen on uusi levy tosissaan työn alla. Taustat on tehty jo viime vuoden puolella, maaliskuussa äänitetään 8 koko orkesterin kappaletta ja huhtikuussa 8 pienryhmien ja solistien kappaletta. Levy julkaistaan kesäkuussa 2013.

Maaliskuulle osuu vielä tanssisoitot Orimattilan Kehräämöllä torstaina 21.3.2013. Aprillipäivänä tanssitetaan perinteisesti kuntotansseissa Läyliäisten Seuralassa.

Soitannollisin terveisin

Kirsi Lindfors, Lopen Harmonikat ry:n pj.Comments