Lopen Harmonikat‎ > ‎Ajankohtaista‎ > ‎

Harmonikanpäivän konsertti su 25.3.2018

lähettänyt Kirsi Jaakkola 26.2.2018 klo 9.05   [ 1.3.2018 klo 0.26 päivitetty ]

Perinteisen Harmonikanpäivän konserttimme solistivieraana esiintyy harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi. Moni muistaa hänet ensimmäisenä Kultainen Harmonikka -kilpailun voittajana vuodelta 1983.

Maria Kalaniemi on monista musiikkityyleistä oman hyvin persoonallisen ilmaisunsa kehittänyt taiteilija, joka on noussut yhdeksi kaikkein arvostetuimmista muusikoistamme kansainvälisestikin. Kalaniemen luoma lyyrisen herkkä ja intensiivinen soittotyyli on saanut uskollisen kuulijakunnan eri puolilla maailmaa. Hänen soittotyyliään on kuvattu osuvasti suomalaiseksi haitarifadoksi. Hän on tehnyt parin vuosikymmenen aikana mittavan uran koti- ja ulkomailla uudistaen käsitystä harmonikasta ja sillä soitettavasta musiikista.

Konsertissa esiintyvät myös Veli-Matti Grönvallin johtama Jämsän Soimannien Harmonikat, Tapio Rannanmaan johtama Lopen Harmonikat sekä pienryhmiä ja solisteja.


Jämsän Soimannit toimii aktiivisesti Jämsän seudulla, Soimanneilla on useampi soittava ryhmä, joista Harmonikat tulevat nyt Lopelle vierailulle. Jämsän Soimannit järjestää vuosittain Hilpeät hanurit -konsertin kevättalvella ja Jämsän Soimannien Syyssoiton syksyllä. Ryhmä harjoittelee kansalaisopiston ryhmänä. Jämsän Soimannien Harmonikkoja johtaa Veli-Matti Grönvall.

Lopen Harmonikat saavutti Erkki Frimanin johdolla 1980-luvulla kaiken, mitä harmonikkaorkesteri voi kilpailuissa saavuttaa: Suomen mestaruus 1986 ja Pohjoismaiden mestaruus 1988. Erkki Frimanin kädenjälki kuuluu soitossa edelleen - suurin osa orkesterin sovituksista on Erkin kynästä. Orkesteria johtaa Tapio Rannanmaa, Kultaisen Harmonikan pronssimitalisti vuodelta 1985 ja pelimannimestari vuodelta 2015.

Liput 15 e, sis. pullakahvit konsertin väliajalla. Lippujen ennakkovaraukset: Arvi Jokela, puh. 0400 813 359 tai Kirsi Jaakkola, puh. 040 768 8411

Konsertin järjestää Lopen Harmonikat, mukana järjestelyissä Lopen kunnan kulttuuritoimi.